Da li će se Shved vratiti u NBA?

I ta je mogućnost otvorena

Da li će se Shved vratiti u NBA?

Alexey Shved radi odlične stvari za Khimki od 2015. godine kada se vratio u Moskvu.

Briljantno je igrao 31-godišnji bek ove sezone do prekida svih košarkaških takmičenja, pa ne bi čudilo da naredne sezone Shevda ponovo vidimo u nekom puno jačem klubu.

Iako Khimki pokušava kroz pregovore nagovoriti Shveda na ostanak, njegov odlazak iz Moskve je realna opcija. A čini se da je realna opcija i povratak u NBA.

O budućnosti Shveda sada je govorio njegov menadžer Obrad Fimić.

"Nastavićemo pregovore kada budemo vidjeli šta će biti sa Euroligom... Tri glavna lkuba u Euroligi trenutno žele njegove usluge. Khimki je trenutno prioritet jer se Šhved ovdje osjeća jako dobro i voljen je među navijačima", rekao je Fimić.

Fimić je ostavio otvorenom i opciju povratka Shveda u NBA.

"Svake godine je interesovanje veliko. Ne isključujem mogućnost da se vrati u SAD, ukoliko Euroliga bude otkazana, a NBA liga nastavljena", poručio je Fimić.

Podsjetimo, Shved je u NBA ligi nastupao od 2012. do 2015. godine, a bio je član Timberwolvesa, 76ersa, Knicksa i Rocketsa.

Top Komentari

ek76
Bolje mu je igrat u europi nego grijat klupu ili igrat u garbage time. Nikad nije nista ni pokazao u NBA ionako.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi