Maestralnom Haliloviću malo nedostajalo za triple-double učinak

Vodio Nanterre do trijumfa

Maestralnom Haliloviću malo nedostajalo za triple-double učinak

H. Zilić

Bh. reprezentativac Miralem Halilović vodio je svoj Nanterre do trijumfa u 5. kolu francuske LNB lige.

Košarkaši Nanterrea na svom su terenu bili bolji od Roannea rezultatom 85:81.

Halilović je odigrao maestralnu partiju i malo mu je nedostajalo za triple-double učinak. Popularni Miki je meč završio sa 17 poena, sedam skokova i osam asistencija. Naš reprezentativac je u svakom segmentu igre imao fenomenalnu statistiku i odigrao je utakmicu sezone, što je bila i kruna konstantnih partija posljednjih mjesec dana.

Kod domaće ekipa izdvojio se i Hornsby sa 17 poena i tri skoka, ali u indexu korisnosti daleko je bio iz našeg Halilovića, uzimao je i više šuteva.

Gostima nije pomogao raspoloženi March sa 23 poena, četiri skoka i dvije asistencije, pomagao mu je Foster sa 16 poena. Roanne je koštala veoma loša igra u fazi odbrane u trećem periodu.

Inače, gosti su dobili prvu četvrtinu sa 16:22 i na poluvremenu su također imali prednost od šest poena razlike, ali u drugom poluvremenu domaća ekipa je igrala fenomenalno na krilima Halilovića i upisala zaslužen trijumf.

Nanterre je našao recept kako zaustaviti tranzciju gostiju, više su igrali timski, što je otvaralo i dosta prostora za otvorene šuteve.

Na kraju zasluženo slavlje domaćih igrača i navijača nakon ove vrlo uzbudljive utakmice.

Zeleni su nakon pet kola na sedmoj poziciji s omjerom 3-2, a u narednom kolu idu u goste Dijonu kojeg sa klupe predvodi naš Nenad Marković, a ovo je za Nanterre bio drugi vezani trijumf jer su u prošlom kolu sa 82:87 savladali Nancy.

Sa druge strane Roanne je na omjeru 1-3 i na poziciji broj 15., a u narednom kolu ih očekuje težak domaći susret protiv favorizovanog Asvela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi