Osuđen Senegalac koji je slomio vilicu kapitenu reprezentacije Bosne i Hercegovine

Stigla ga kazna

Osuđen Senegalac koji je slomio vilicu kapitenu reprezentacije Bosne i Hercegovine

E. Oštraković

Senegalac Boubacar Toure osuđen je na deset mjeseci zatvora uvjetno jer je slomio vilicu kapitenu Bosne i Hercegovine, Miralemu Haliloviću.

Nakon više od godinu dana od tog događaja stigla je konačna presuda, sa kojom će vjerujemo svi biti itekako zadovoljni.

Reprezentativac Senegala, Toure je u januaru prošle godine na utakmici francuskog prvenstva između Roannea i Metropolitansa slomio vilicu Haliloviću.

Sve se desilo tako što je Boubacar Toure u jednoj akciji bez lopte šakom udario Halilovića, te mu je tom prilikom slomio vilicu.

Nakon pregleda je Haliloviću ustanovljeno da mu je slomljena vilica i on je propustio nekoliko mjeseci zbog toga.

U tom periodu naš kapiten nije mogao igrati ni za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali srećom uspješno se oporavio od povrede.

Sud u Roanneu donio je odluku i osudio Tourea na deset mjeseci zatvora uvjetno, a morati će platiti i dvije kazne.

Prva iznosi 2500 eura zbog sramotnog poteza koji je napravio, a druga je 40 hiljada eura i nju mora platiti Metropolitansu.

Kada je riječ o Toureu on je proteklog ljeta iz Francuske otišao u Bursu, a bio je i odsutan sa saslušanju.

Također vrijedi napomenuti da je zbog svog poteza Toure bio suspendovan deset utakmica, a svoju suspenziju je odradio nakon incidenta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti