Nastavlja se bajka koju pišu Denver Nuggetsi, Heat poveo u finalu Istoka!

Nakon zaostatka 1-3 Nuggetsi eliminirali i Clipperse

Nastavlja se bajka koju pišu Denver Nuggetsi, Heat poveo u finalu Istoka!

Suprotno svim očekivanjima u finalu Zapadne konferencije NBA lige igrat će Denver Nuggetsi protiv Los Angeles Lakersa!

Tim iz Colorada rano jutros po našem vremenu u sedmoj utakmici polufinala Zapada savladao je Los Angeles Clipperse rezultatom 104:89 i plasirao se u finale ove konferencije.

Kompletirali su Clippersi tako drugi povratak za redom nakon  zaostatka 1:3 u seriji i nakon Utah Jazza nokautirali i favorizirani tim iz Los Angelesa. Postali su prva momčad u povijesti kojoj je takvo nešto pošlo za rukom. Jamal Murray u prvom je poluvremenu održao Nuggetse ubacivši 25 koševa u tom dijelu igre, a kada su se u nastavku priključili maestralni Jokić, te Millsap, Grant i Morris, priča je za neuvjerljive Clipperse bila gotova.

Murray je spalio obranu ekipe iz LA s 40 koševa, a Nikola Jokić je ubilježio fantastičan triple double učinak sa 16 poena, 22 skoka i 13 asistencija, postavši prvi igrač nakon 2004 godine kojem je uspjelo poći za rukom ostvariti triple double u 7 utakmici u play offu. 

Clipperse je u ovoj utakmici predvodio Harrel s 20 poena, dok je udarna napadačka opasnost ovog tima, osovina Leonard - George potpuno podbacila. Kawhai je ubacio 14, a George 10 koševa uz katastrofalne procente šuta iz igre.

Prije ovog susreta odigrana je i prva utakmica finala Istoka gdje je Miami Heat u sjajnoj utakmici nakon produžetka savladao Boston Celticse 117-114 te poveo u seriji s 1-0.

Boston je bolje otvorio utakmicu, kontrolirao igru, no već do poluvremena sjajni Heat je potpuno izjednačio snage na parketu pa se na odmor otišlo rezultatom 55:55. U trećpj dionici opet je dominirao Boston, početkom 4/4 imali su i 14 poena viška no Spoelstrin Miami se nije predavao i izborio je produžetak u kojem su ponovno bili u prilici da sve prospu, no širina i samopouzdanje s kojim igra Miami u ovoj sezoni fascinantni su pa je tim s Floride iščupao pobjedu i poveo u seriji. 

Goran Dragić odigrao je najbolju partiju u ovom doigravanju ubacivši 29 poena uz 7 skokova i 4 asisstencije, dok je Crowder dodao 22, a Jimmy Butler 20 koševa. Kod Bostona opet najbolji Tatum s 30 poena a Marcus Smart dodao je 26. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi