Nastavlja se osipanje "Dream teama", Popovich uputio naknadne pozive

Zvijezde ne žele igrati u Kini

Nastavlja se osipanje "Dream teama", Popovich uputio naknadne pozive

Početak Svjetskog prvenstva u Kini se bliži, a iz dana u dan stižu vijesti o otkazima u reprezentaciji SAD-a.

Još ranije su Anthony Davis, CJ McCollum, Tobias Harris, DeMar DeRozan, James Harden, Zion Williamson, Bradley Beal i Damian Lillard otkazali nastupe na SP-u u Kini, iako su se prvobitno stavili na raspolaganje selektoru Greggu Popovichu.

Jučer je i Kevin Love otkazao nastup u dresu SAD-a u Kini, dok danas stižu vijesti da je to učinio i Paul Millsap, košarkaš Denver Nuggetsa.

Zbog svega je Popovich bio primoran upućivati naknadne pozive, a iste su dobili Jaylen Brown, JJ Redick, Montrezl Harrell, Julius Randle, Mason Plumlee, Marcus Smart i Thaddeus Young.

Jedno je jasno, ako se ovako nastavi, do početka SP-a u Kini se na reprezentaciju SAD-a neće više gledati kao na izrazitog favorita za zlato.

A svakako je moguće da će biti još otkaza. Tako je npr. nastup Kylea Lowryja još uvijek pod upitnikom zbog povrede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi