Nastup Curryja pod upitnikom

Zbog povrede zgloba

Nastup Curryja pod upitnikom

Golden State došao je do ubjedljive pobjede nad Houstonom na startu play-offa. Warriorsi su dominirali parketom tokom cijele utakmice, pa su tako stigli do vodstva u seriji.

Ipak, domaću ekipu zadesio je peh pošto je njihov najbolji igrač Stephen Curry doživio povredu skočnog zgloba tokom druge četvrtine. Fenomenalni plej i pored te činjenice bio je najefikasniji akter meča sa 24 poena.

Trener branioca titule Steve Kerr istakao je nakon susreta da je nastup Curryja u drugoj utakmici pod upitnikom.

"Nećemo mu dozvoliti da igra ako postoji opasnost da se povreda pogorša. Nadamo se da ćemo biti u play-offu u narednih nekoliko mjeseci, nećemo rizikovati i zato je pod znakom pitanja za sljedeću utakmicu", jasan je bio Kerr.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi