Navarro prvi igrač sa preko 3000 koševa u Euroligi

Španac na vrhu

Navarro prvi igrač sa preko 3000 koševa u Euroligi

Edmir Škorić

Prvi igrač u povijesti košarkaške Eurolige koji je prebacio 3000 koševa je Juan Carlos Navarro iz Barcelone.

Nakon što je zbog povrede propustio pretposljednju Barceloninu utakmicu u Euroligi, Navarro je drugom trojkom na sinoćnjoj utakmici protiv Caje Laboral, u petoj minuti treće četvrtine, došao tačno na brojku od 3000 koševa u Euroligi.

 

Tridesetdvogodišnji Navarro je cijelu svoju 12-godišnju euroligašku karijeru proveo u Barceloni. On je cijelo vrijeme vodeći u ukupnom poretku strijelaca Eurolige, koju je osvojio dv puta, a u sezoni 2008/09 proglašen je MVP-om natjecanja, baš kao i 2010. godine MVP Final Foura

 

Rekordnih pet puta imenovan je u startnu momčad All-Eurolige, a osim toga nastupao je na Final-Fouru čak šest puta. Barci je pomogao u osvajanju sedam španskih naslova, pet španskih Kupova. Sa španskom reprezentacijo je osvojio SP 2006., 2009. i 2011. godine Eurobasket.

 

U svojoj briljantnoj kolekciji posjeduje i srebrene medalje na Olimpijskim igrama 2008. i 2012. godine. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

Inače, Barcelona je sinoć ubjedljivo slavila na gostovaju kod Caje Laboral sa 90:79, a Navarro je ubacio 11 poena uz tri pogođene trice iz pet pokušaja, te 2/2 sa linije slobodnih bacanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.