Navijačima Budućnosti nevjerovatno male kazne za nerede

Huligani kažnjeni

Navijačima Budućnosti nevjerovatno male kazne za nerede

Midhat Šljivak

Prema navodima crnogorskih medija sud u Podgorici je danas odredio pritvor šestorici navijača Budućnosti koji su izazvali nerede protiv Partizana u susretu 5. kola ABA lige.

Navijači Budućnosti, Varvari uletjeli su na parket pred početak susreta protiv Partizana, te su se pokušali obračunati sa gostujućim navijačima, bacajući baklje i stolice na navijače Partizana. Nekoliko osoba je ovom prilikom povrijeđeno od kojih jedna djevojka teže, dok je  10 huligana uhapšeno.

Neočekivano, huligani su dobili nevjerovatno male kazne. Najveća je kazne od 40 dana zatvora, jedan je dobio 30 dana zatvora, dok su četvorica dobili po 20 dana zatvora.

Četvorica optuženih su oslobođena optužbi, a advokati osuđenih su najavili žalbe na odluke o pritvoru. 

Budućnost je zbog loše organizacije utakmice kažnjena od strane ABA lige sa simboličnih 6000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.