NBA će sezonu 2019/20. skratiti na 70 utakmica?

Prije play offa timovi bi odigrali još samo 5 utakmica regularnog dijela

NBA će sezonu 2019/20. skratiti na 70 utakmica?

Teme:

NBA liga ozbiljno razmatra skraćivanje regularne sezone 2019/20. na samo 70 utakmica piše Dallasbasketball.com, tj. novinar Mike Fisher.

Nastavak natjecanja u NBA ligi desio bi se početkom jula, a velika većina klubova do sada je odigrala oko 65 utakmica do trenutka zaustavljanja NBA lige sredinom marta.

Igranje pet preostalih utakmica dalo bi mogućnost nekim timovima da se bore za preostale pozicije u doigravanju dok bi te utakmice dosta značile i za ekipe koje su u natjecanju za što bolju poziciju za biranje na draftu. Ukoliko pandemija ne bi dozvolila odigravanje utakmica u julu, igralo bi se u avgustu, no tada ne bi bilo ovih dodatnih pet susreta, već bi timovi krenuli izravno u doigravanje.

NBA liga prekinuta je 15. marta kada se ustanovilo da je centar Utah Jazza Rudy Gobert pozitivan na koronavirus. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi