NBA doigravanje: Tri lagane pobjede domaćih

Heat, Spursi i Clippersi poveli

NBA doigravanje: Tri lagane pobjede domaćih

Midhat Šljivak

Ekipe Miamija, San Antonija i Los Angeles Clippersa stigle su do pobjeda u prvim utakmicama doigravanja NBA lige.

Miami je na svom parketu demolirao Charlotte Hornetse rezultatom 123:91.

Nijednog trenutka pobjeda Heata nije dolazila u pitanje. Već nakon prve dionice bilo je plus 19, te je do kraja ekipa s Floride sačuvala veliku prednost i došla je do vodstva u seriji.

Luol Deng je predvodio Miami sa 31 poenom, dok je na drugoj strani Nicolas Batum ubacio 24.

San Antonio je pregazio Memphis Grizzliese sa 106:74.

Jedan od najvećih favorita za osvajanje titule bez većih problema je stigao do  očekivane pobjede u ovom meču, a do trijumfa ih je vodio Kawhi Leonard sa 20 poena.

S druge strane iskusni Vince Carter bio je najefikasniji sa 16 poena...

Los Angeles Clippersi su također bez većih problema savladali Portland Trail Blazerse 115:95.

Nije bilo previše uzbuđenja na parketu Staples Centra i na kraju su Clippersi lagano došli do pobjede, a blistao je Chris Paul sa 28 poena i 11 asistencija.

Double-double učinke imali su još Blake Griffin (19p i 12sk) i DeAndre Jordan (18p, 12sk), dok je kod gostiju iz Oregona Damien Lillard ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi