NBA draft u Brooklynu bez Luke Dončića?

Postoji mogućnost

NBA draft u Brooklynu bez Luke Dončića?

E. Škorić

Luka Dončić se smatra prvim pikom na ovogodišnjem NBA draftu, no sve su prilike da će isti propustiti.

U Brooklynu će 21. juna biti održan NBA draft i zvijezda večeri bi trebao da bude Luka Dončić, a očekuje se i da naš Džanan Musa bude "u izlogu".

Luka je 18-godišnja košarkaška zvijezda i slovenski as bi trebao da bude biran kao prvi pik, ali moglo bi se desiti da se ne pojavi u Brooklynu kada bude izbor.

Njegova majka Mirjam Potrebin je to potvrdila, rekavši da bi eventualni razlog Lukinog propuštanja drafta bio prenatrpan raspored u Španiji. Ukoliko Real Madrid bude u finalu play-offa igrao četvrtu utakmicu, onda Luka neće putovali u SAD.

"Ukoliko sve bude riješeno u tri utakmice, Luka će rado otići u Brooklyn", kazala je majka sjajnog košarkaša.

Bilo bi zaista šteta da se Dončić ne pojavi na NBA draftu, ali ukoliko se desi da Real odigra tog vikenda meč u prvenstvu Španije, mlada zvijezda će se putem video linka uključiti u prenos drafta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi