NBA Ekipe žele Vinsanityja i u 40. godini
Foto: EPA

Vince Carter na razgovorima sa Sacramentom

NBA Ekipe žele Vinsanityja i u 40. godini

Košarkaš koji je bio idol jedne generacije, legendarni Vince Carter je i u 40. godini predmetom špekulacija o mogućoj promjeni sredine.

Naime, Sacramento Kingsi su u potrazi za veteranom koji bi, u svlačionici i na terenu, postao vođa ekipe.

Preme informacijama koje donosi novinar ESPN-a, Chris Hayners, Carter bi se danas trebao sastati sa čelnicima Kingsa.

Iskusni Carter je prošle sezone u dresu Memphisa odigrao 73 utakmice u kojima je u prosjeku bilježio osam poena i nešto više od tri skoka.

"Kada ste toliko dugo prisutni u ligi, razumijete kako stvari funkcionišu. Ja sigurno nisam prioritet, ali znam da još mogu pomoći nekoj ekipi...Mislim da ću igrati još, najviše, dvije godine", prokomentarisao je svoju budućnost za NBA TV popularni Vinsanity.

Vince Carter, osmostruki All-Star, jedan je od najdinamičnijih košarkaša u historiji NBA lige, a iako više nije napadačka sila kao nekada, on je i dalje kvaliteten igrač koji, uglavnom sa klupe, može pomoći svojoj ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi