Butler dominirao i poručio: Molim dan nam se vrati Dragić

Čeka se sjajni Slovenac

Butler dominirao i poručio: Molim dan nam se vrati Dragić

A. Beganović

Još nije gotovo. U petom susretu velikog NBA finala Miami Heat je rezultatom 111:108 savladao Lakerse i tako je u seriji koja se igra na četiri pobjede smanjio rezultat na 3:2.

Najzaslužniji za pobjedu Heata bio je nevjerovatni Jimmy Butler, koji je odigrao spektakularnu partiju. Imao je učinak od 35 poena, 12 skokova, 11 asistencija i pet osvojenih lopti te je tako postao prvi igrač sa takvom statistikom u historiji NBA finala.

Nakon susreta Butler je bio ponosan na sebe i svoje saigrače.

"Ostavio sam sve na terenu, svi smo i tako moramo igrati do kraja. U takvoj smo poziciji da moramo dobiti još dva susreta. Bio je težak meč, naredni će biti još teži, no sviđaju mi se šanse koje imamo nakon večerašnje pobjede. Vjerujem u svoje sposobnosti, moji saigrači također vjeruju, ali nisam ja večeras pobijedio. Strašnu utakmicu je odigrao Robison, Nunn je pokazao šta zna, a Adebayo je bio odličan. Svi smo zapravo bili razlog zbog kojeg smo dobili susret, a nadam se da će tako biti i naredne dvije", istakao je Butler.

Heat je i sInoć bio bez sjajnog Slovenca Gorana Dragića koji se povrijedio u prvom meču, a još uvijek se ne zna da li će biti spreman za šesti.

"Molim se da nam se vrati broj sedam. Znam koliko želi igrati, a do tada se moramo držati zajedno i ostati rovovima", izjavio je Butler.

Top Komentari

Nimre9
Ma da se vam svi vrateee necete dobit prstena...crknite od muke!!!!!
0 1
dzontra_volta9
Dragić je igrač koji igra u timu koji je u velikom finalu NBA... Jel ti sad jasno ko je Dragić...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti