Najnezvijesnija utakmica NBA finala otišla na stranu Lakersa

Na pobjedu od titule

Najnezvijesnija utakmica NBA finala otišla na stranu Lakersa

A. Čaušević

Četvrta utakmica NBA finala je donijela najneizvjesniji meč u seriji. LA Lakersi su stigli na korak od titule. Pobjedom 102:96 su otišli na 3:1 protiv Miami Heata. 

Susret je bio poprilično izjednačen, a za razliku od prethodnih mečeva ovaj put niti jedan tim nije uspio otići na dvocfirenu prednost.

Za razliku od prethodnog duela LeBron James je igrao svoju prepoznatljivu košarku, dok Anthony Davis nije bio opeterećen faulovima pa je uspio koliko-toliko zaustaviti Jimmya Butlera.

Timovi su se smijenjivali u vodstvu sve do treće četvrtine kada je James sa nekoliko sjajnih poteza donio Lakersima +6 (63:57). Na kraju pobjeda tima iz Kalifornije 102:96.

James je meč završio sa 28 poena i 12 skokova, dok je Butler postigao 22 poena i imao 10 skokova. Davis je također meč završio sa 22 poena.

Lakersima će sljedeća pobjeda donijeti 17. titulu u historiji franšize.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti