Zbog prevare uhapšeno 18 bivših NBA igrača
Foto - EPA

Naći će se na optuženičkoj klupi

Zbog prevare uhapšeno 18 bivših NBA igrača

M. Šljivak
Teme:

Osamnaest nekadašnjih NBA igrača uhapšeno je zbog prevare vezanih za sistem zdravstvene zaštite u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Brojna poznata imena, među kojima su Shannon Brown, Tony Allen, Glen Davis, Sebastian Telfair, Antoine Wright, Ruben Patterson, Will Bynum, bili su dio plana koji im je donio milione dolara.

Oni su podnosili lažne medicinske i stomatološke izvještaje kako bi iz sistema zdravstvene zaštite NBA lige (NBA’s Health and Welfare Benefit Plan), dobili naknadu za troškove, koje nikada nisu ni imali.

Optuženi su u periodu od 2017. do 2020. godine izvukli oko četiri miliona dolara, ali im je prevara razotkrivena i oni su uhapšeni.

Slučaj će završiti na sudu i nekadašnji NBA igrači se suočavaju sa zatvorskim kaznama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi