Noć u znaku Curryja, Miami očitao lekciju šampionu, blijedo izdanje Dončića i društva

NBA liga

Noć u znaku Curryja, Miami očitao lekciju šampionu, blijedo izdanje Dončića i društva

E. Škorić

U noći sa četvrtka na petak odigrana su tri meča NBA lige.

Na startu smo nove NBA sezone i jasno je da će biti raznih iznenađenja i da se momčadi još uvijek "traže". Aktuelni prvaci, Milwaukee Bucksi, tako su u Miamiju poraženi od Heta s 137:95.

Miami je nakon prve četvrtine imao ogromnih 40:17, a kasnije je domaći sastav samo povećavao prednost i bez problema je na kraju pobijedio Buckse, koji su bili daleko ispod svog nivoa.

Tyler Herro je ubacio 27 poena u trijumfu Miamija, Jimmy Butler 21, a Bam Adebayo 20 poena uz 13 skokova. Najefikasniji igrač Bucksa bio je Giannis Antetokoummpo sa skromnih 15 poena i 10 skokova.

Luka Dončić i društvo su u svojoj prvoj utakmici gostovali u Atlanti, ali su uvjerljivo poraženi sa 113:87. Cameron Reddish s 20 poena i Trae Young s 19 poena i čak 14 asistencija bili su kobni po goste.

Luka Dončić je kod Mavericksa ubacio 18 poena uz 11 skokova i sedam asistencija, dok je Jalen Brunson ubacio 17 poena.

U posljednjoj utakmici večeri Golden State Warriorsi su sa 115:113 pobijedili Los Angeles Clipperse, a spektakularan meč odigrao je Steph Curry, koji je ubacio 45 poena uz 10 skokova. Kod gostiju Paul George je ubacio 29 poena uz 11 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi