Počela nova sezona NBA lige: Šampioni odmah ponizili "dream-team", Curry "zaledio" Lakerse

Odigrane dvije utakmice

Počela nova sezona NBA lige: Šampioni odmah ponizili "dream-team", Curry "zaledio" Lakerse

A. Čaušević

Nova sezona NBA lige je počela sa dvije zvučne utakmice na istočnoj, odnosno zapadnoj obali.

Aktuelni šampion Milwaukee Bucks je pobijedio najvećeg izazvača na Istoku, ekipu Brooklyn Netsa rezultatom 127:104.

Netsi slove za novi "dream-team" obzirom na niz zvučnih imena u ekipi kao što su Durant, Harden, Aldridge, Mills i drugi, ali neigranje Irvinga već je uzelo danak u prvom meču.

Domaće je predvodio sjajni Andetokoumpo koji je meč završio sa 32 poena i 14 skokova te je najzaslužniji za na kraju ubjedljivu pobjedu od 23 poena razlike.

Kod poraženih Durant je bio na nivou sa 32 poena i 11 skokova, Mills je dodao 21, dok je Harden sa 20 poena te po osam skokova i asistencija bio blizu triple-double učinka.

"Velika trojka" LA Lakersa je sezonu počela poraza od Galden Stater Warriorsa 114:121. Činilo se da će domaći dobiti meč, ali je presudila posljednja četvrtina kada su gosti odigrali briljantno (29:38).

Steph Curry je bio najbolji kod gostiju sa triple-double učinkom od 21 poena te po 10 skokova i 10 asistencija te je na sjajan način najavio svoj povratak. Kod pobjednika pohvale za sjajan nastup sa 15 poena i 11 skokova zaslužuje i Nemanja Bjelica.

Lakersima nisu bile dovoljno ni sjajne partije Jamesa (34 poena, 11 skokova) i Davisa (33 poena i 11 skokova). Westbrook je podbacio sa osam poena i pet skokova iako je na parketu proveo 35 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi