Jokić dobar, Durant bolji; Lakersi opet "uništili" Rocketse

NBA liga

Jokić dobar, Durant bolji; Lakersi opet "uništili" Rocketse

A. Čaušević

Jedan od zanimljivijih mečeva NBA lige u noći sa utorka na srijedu odigrali su Brooklyn Netsi i Denver Nuggetsi. 

Pobjedu su poslije velikog preokreta slavili Netsi koji su nakon prvog poluvremena gubili čak sa 16 poena razlike (54:70).

Durant i društvo su puno zaigrali u nastavku. Zaostatak su nadoknadili već u trećoj dionici, da bi u četvrtoj poslije odlične igre u završnim minutama stigli i do pobjede s konačnih 122:116.

Upravo je Durant vodio domaće do pobjede s 34 poena i 13 skokova. Sjajan kod gostiju je bio Jokić koji je ostvario double-double od 23 poena i 11 skokova.

LA Lakersi su opet bili bolji od Houston Rocketsa, ovaj put rezultatom 100:117. Očekivano u pobjedničkom timu najbojli sa 26 poena je bio LeBron James. Za domaće Harden je bio ispod nivoa sa 16 poena.

Rezultati:

76ers - Heat 137:134 (pp)
Nets - Nuggets 122:116
Cavaliers - Jazz 87:117
Rockets - Lakers 100:117
Thunder - Spurs 112
Warriors - Pacers 95:104

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi