Brutalna partija Jusufa Nurkića, odlična noć i za Luku Garzu
(AP Photo/Mary Altaffer)

Dallasu i Denveru ne ide bez Dončića i Jokića

Brutalna partija Jusufa Nurkića, odlična noć i za Luku Garzu

Haris Zilić

Na NBA parketima u noći sa srijede na četvrtak odigrano je deset mečeva, a bilo je svakako uzbudljivo i za bh. javnost jer su na parketu bili Jusuf Nurkić i Luka Garza koji su imali odličnu noć.

Naš centar Jusuf Nurkić je odigrao jednu od najboljih utakmica ove sezone, ali u karijeri. Nurkić je u gostujućem trijumfu Phoenix Sunsa protiv Brooklyn Netsa rezultatom 136:120 susret završio sa double-double učinkom od 28 poena i 11 skokova, dodao je i šest asistencija za 29 minuta provedenih na parketu.

Od Nurkića je kod Sunsa efikasniji bio sam Durant sa 33 poena, dok je kod Netsa Thomas ubacio 25 poena.

Drugi bh. reprezentativac Luka Garza odlično je iskoristio minutažu u dresu Minnesota Timberwolvesa u duelu protiv Dallas Mavericksa.

Minnesota je slavila rezultatom 121:87, a Garza je za pet minuta na parketu stigao ubaciti osam poena i dodati jedan skok što je svakako odličan učinak ako gledamo vrijeme provedeno u igri.

Oglasi

Timberwolvese je predvodio Towns sa 29 poena, kod Mavericksa Green je ubacio 18, a u timu Dallasa u ovom meču nije bilo Luke Dončića.

Kako Dallasu ne ide bez Dončića, tako i Denver Nuggetsima ne ide bez Jokića. Zbog lakše povrede Nikola Jokić je propustio sinoćnji duel Oklahome i Denvera, a Nuggetsi u poraženi rezultatom 105:100.

Thundere je do trijumfa predvodio Gligeous-Alexander sa 34 poena, kod Nuggetsa Gordon je imao double-double učinak od 16 poena i 13 skokova.

Od individualnih učinaka sinoć vrijedi izdvojiti triple-double Sabonisa koji je ubacio 19 poena, skupio 17 skokova i dodao 13 asistencije za Sacramento, ali nažalost njegova ekipa je poražena od Miamija 115:106. Tim sa Floride do trijumfa je predvodio Butler sa 31 poenom.

Oglasi

U ostalim mečevima sinoćnjeg programa zabilježeni su ovi rezultati:

Charlotte Hornets - Chicago Bulls 110:107

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 128:121

Washington Wizards - Los Angeles Clippers 109:125

Houston Rockets - New Orlenas Pelicans 99:110

San Antonio Spurs - Orlando Magic 98:108

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi