Loše vijesti: Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama bez najvećih zvijezda

NBA se neće prekidati

Loše vijesti: Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama bez najvećih zvijezda

A. Beganović

Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine mogao bi proteći bez najvećih zvijezda.

Naime, NBA povjerenik Adam Silver, izjavio je da se najjača košarkaška liga najvjerovatnije neće prekidati zbog Olimpijskih igara.

Kako će Olimpijske igre trajati od 23. jula do 8. avgusta 2021., a s obzirom da će nova sezona NBA početi u januaru, upravo u tom periodu igrat će se play-off što znači da mnoge od reprezentacija neće moći računati na svoje najbolje igrače.

"Razmišljamo o prekidu sezone, ali ako sezonu započnemo sa zakašnjenjem, što je izgledno, malo je vjerovatno da ćemo moći prekinuti ligu za vrijeme Olimpijskih igara", rekao je Silver i dodao:

"To ne bi bilo zaustavljanje na neki kraći period, odnosno na period trajanja Olimpijskih igara u Tokiju. Reprezentacije imaju pripreme, igračima treba odmor".

Povjerenik NBA nije zabrinut za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država, no jeste zbog ostalih reprezentacija.

"Mi imamo toliko nevjerovatnih igrača od kojih možemo sastaviti sjajnu ekipu. Zabrinut sam za neke druge reprezentacije čiji najbolji igrači igraju u našoj ligi. Njihovo odsustvo bi svakako činilo veliku razliku u kvaliteti njihovih reprezentacija", zaključio je Adam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi