Bucksi podbacili, LeBron pokazao da je Kralj - u finalu NBA kupa očekuje nas istinski spektakl

Novo takmičenje

Bucksi podbacili, LeBron pokazao da je Kralj - u finalu NBA kupa očekuje nas istinski spektakl

E. Škorić

U prvom finalu NBA kupa igrat će Indiana Pacersi i Los Angeles Lakersi, koji su protekle večeri u Las Vegasu bili bolji od New Orleans Pelicansa, odnosno Milwaukee Bucksa.

Prvo su na parket istrčali košarkaši Milwaukeeaja i Indiane, koja je bila sjajna i na kraju izbacila favorita.

Pacersi su slavili sa 128:119 iako je većim dijelom utakmica bila izjednačena, no u završnici su Bucksi podbacili, a Haliburton iskreirao hrpu sigurnih poena za svoju ekipu. Playmaker Indiane na kraju je imao učinak od 27 poena i čak 15 asistencija.

Osim Haliburtona, dobar je bio i Turner sa 26 poena i 10 skokova, dok su dvocifren broj poena na kraju ubacili i Toppin (14), Jackson (11) i Brown (10).

U poraženom timu Antetokounmpo je došao do 34 poena i 10 skokova, ali mu je to bilo nedovoljno. Pored njega Lillard 24 poena te po sedam skokova i asistencija, Middleton 20 poena i sedam skokova te Brook Lopez 18 poena i šest skokova.

Los Angeles Lakers je neočekivano lako sredio New Orleans Pelicanse sa 133:89. LeBron James je igrao samo 22 minute i ubacio 30 poena uz pet skokova i osam asistencija. Jedan od najboljih igrača u historiji NBA očito želi da osvoji novoformirani turnir.

Reaves je ubacio 17 poena, Anthony Davis 16 uz 15 skokova, a Russell 14 poena. Kod "nepostojećih" Pelicansa gotovo se niko nije istakao. Murphy je ubacio 14, Williamson 13, a Jones 10 poena.

Dojam je da smo vidjeli jedno sjajno i drugo nimalo zanimljivo polufinale, no borba za trofej bi itekako mogla da bude posebna, a ona je na programu sa subote na nedjelju.

Bit će Pacersi jako motivisani da upravo oni ispišu historiju NBA lige i postanu prvi koji će osvojiti NBA kup, dok je s druge strane suvišno govoriti kakav motiv i kakvu glad za trijumfom ima Kralj LeBron.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi