Loša noć za Nurkića i društvo, dva duela ponudila veliku dramu
FOTO: (AP Photo/Ross D. Franklin)

Odigrano šest utakmica u NBA ligi

Loša noć za Nurkića i društvo, dva duela ponudila veliku dramu

Haris Zilić

U noći sa ponedjeljka na utorak odigrano je šest duela u košarkaškoj NBA ligi, a lošu noć imali su Nurkić i društvo. Phoenix Sunsi su ubjedljivo poraženi od Los Angeles Clippersa rezultatom 138:111.

Sunse nije ništa išlo na ovom meču, a u loše izdanje svog tima utonuo je i naš Jusuf Nurkič koji je odigrao jedan od skromnijih mečeva, a duel je završio sa osam poena, tri skoka i dvije asistencije za 21 minutu provedenu na parketu.

Clipperse je do trijumfa predvodio George sa 25 poena i sedam skokova, odličan je bio i Ivica Zubac sa 19 poena i osam skokova.

Meć sa dosta uzbuđenja odigrali su Charlotte Hornetsi i Chicago Bullsi, a nakon produžetka slavili su Bullsi 112:119, regularni dio završen je rezultatom 107:107.

Chicago je predvodio raspucani Rozier sa 39 poena, dok je kod Charlottea dobru rolu imao Bridges sa 24 poena, osam skokova i pet asistencija.

Indiana Pacersi su u još jendom uzbudljivom duelu bili bolji od Boston Celticsa sa 133:131. Kod Indiane se izdvojio Mathurin sa 26 poena, a u redovima Bostona briljirao je Brown sa 40 ubačenih poena.

Oglasi

Oklahoma Cuty Thunder u gostima je bila bolja od Washington Wizardsa sa 136:128 u veoma efikasnoj utakmici.

Gromove je do trijumfa predvodio Gligeous-Alexander sa 32 poena, šest skokova i pet asistencija te nastavio sa sjajnim partijama u regularnom dijelu sezone. Kod Čarobnjaka izdvojio se Poole sa 24 poena.

Miami Heat je na svom parketu savladao Houston Rocketse sa 120:113 uz double-double učinak Adebaya od 22 poena i 12 skokkova, Herro je ubacio 28 poena, a kod Houstona VanVleet je meč završio sa 32 poena, pet skokova i sedam asistencija.

Još jednu vrhunsku partiju odigrao je Gianiss Antetokounmpo koji je upisao truple-double učinak, ali to nije bilo dovoljno Milwaukee Bucksima koji su poraženi od Utah Jazza 132:116 na svom parketu.

Giannis je meč završio sa 25 poena, deset skokova i 11 asistencija, dok je kod Utah sjajan bio Markkanen sa double-double učinkom od 21 poena i 14 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi