Dok je Nurkić poentirao i skakao, Jokiću je bilo mrsko da šutira, pa je napravio neviđene stvari

NBA liga

Dok je Nurkić poentirao i skakao, Jokiću je bilo mrsko da šutira, pa je napravio neviđene stvari

Midhat Šljivak

Sedam utakmica najjače košarkaške lige svijeta (NBA) odigrano je u noći s nedjelje na ponedjeljak, a u centru pažnje bili su Jusuf Nurkić i Nikola Jokić.

Phoenix Sunsi doživjeli su domaći poraz od Memphis Grizzliesa rezultatom 121:115 uz izuzetan double-double učinak reprezentativca Bosne i Hercegovine Jusufa Nurkića.

Div iz Živinica je za 32 minute na parketu ubacio 18 poena (8/17FG), a ovom učinku je dodao 19 skokova i pet asistencija. Od njega su efikasniji među Sunsima bili Devin Booker s 24 i Kevin Durant s 23 poena i 10 skokova.

Sve je to bilo nedovoljno protiv Grizzliesa koji su odigrali sjajan meč. Jaren Jackson je predvodio svoj tim s 28 poena, 10 skokova i šest asistencija, Marcus Smart je dodao 25, a Desmond Bane 23 poena.

Phoenix je nakon 36 odigranih utakmica neočekivano nisko i s omjerom od 19 pobjeda i 17 poraza zauzimaju tek deveto mjesto na tablici Zapadne konferencije. Do kraja sezone im predstoji velika borba za ulazak u doigravanje.

Nikola Jokić za historiju

Denver Nuggetsi su pregazili Detroit Pistonse 131:114, a još jednu noć za pamćenje je imao nevjerovatni srpski košarkaš Nikola Jokić.

Oglasi

Njemu kao da je u ovom meču bilo mrsko šutirati. Uputio je samo tri šuta prema protivničkom košu i dva je pogodio za ukupno četiri poena.

Međutim, rubrika asistencije je ispunjena. Jokić ih je protiv Pistonsa imao čak 16 za samo 24 minute na parketu, a usput je ugrabio i sedam skokova i pet blokada.

S tih pet blokada je ispisao historiju kao prvi čovjek još od 1996. godine koji je imao 15+ asistencija i pet plus blokada na jednoj utakmici. Prethodno je to uspio Jalen Rose, također kao Nuggets.

Isto tako je prvi igrač u ligi koji je imao 15+ asistencija, 5+ skokova i blokada, a da je postigao manje od pet poena. Amerikanci prate nestvarne statistike.

Kod Pistonsa je Mostarac Bojan Bogdanović za 21 minut na parketu ubacio 14 poena. Tim iz Detroita je uvjerljivo najslabiji tim lige s omjerom 3-33.

Oglasi

Dončić i Irving srušili Minnesotu, Lakersima gradski derbi

Dallas Mavericksi savladali su najbolji tim Zapadne konferencije Minnesota Timberwolvese rezultatom 115:108.

Kyrie Irving s 35 i povrijeđeni Luka Dončić s 34 poena su predvodili Mavse do trijumfa, dok je s druge strane Anthony Edwards ubacio 36 poena.

Gradski derbi Los Angelesa između Lakersa i Clippersa dobili su LeBron James i društvo. Upravo je LBJ vodio tim do pobjede s 25 poena, a Anthony Davis je dodao 22.

NBA rezultati od protekle noći izgledaju ovako:

Orlando - Atlanta 117:110pp
Sacramento - New Orleans 100:133
Dallas - Minnesota 115:108
Denver - Detroit 131:114
Phoenix - Memphis 115:121
Golden State - Toronto 118:133
LA Lakers - LA Clippers 106:103

Top Komentari

HamzaVojvoda
Ma taj je prekockao igricu. Hajde brate s Bozijom pomoci u pariz po zlato
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi