NBA legenda o najboljem ikad: Danas u ligi imamo 10 ili 11 igrača s Jordanovim atleticizmom

Isiah Thomas jasan

NBA legenda o najboljem ikad: Danas u ligi imamo 10 ili 11 igrača s Jordanovim atleticizmom

M. Šljivak

Legenda NBA lige i čovjek koji ima dva naslova prvaka s Detroit Pistonsima Isiah Thomas govorio je o tome ko je najbolji košarkaš svih vremena.

Mnogi ljubitelji košarke vide Michaela Jordana kao najvećeg svih remena, a Thomas smatra da današnje generacije košarkaša ne dobijaju previše poštovanja u odnosu na prethodne.

Thomas je sam bio zvijezda osamdesetih i devedesetih, ali tvrdi da danas ima košarkaša koji bi dominirali u tom periodu.

"Mislim da ova generacja igrača ne dobija previše poštovanja za ono što rade", rekao je Thomas za Fox Sports i nastavio je:

"Kada smo mi igrali Michael Jordan je bio najbolji atleta koju smo vidjeli, ali s atletske strane, trenutno je u NBA ligi 10 ili 11 Jordana. Tada ih nismo imali. Šta bi radili Kevin Durant i LeBron James da ih vratimo u osamdesete s ovakvim atleticizmom, talentom i vještinama. Ko bi onda bio najveći ikad?", pita se Thomas.

Thomas je kompletnu karijeru igrao u Pistonsima. Pored dva naslova prvaka bio je 12 puta All Star uz dva naslova MVP-ja ovog meča, a bio je i MVP finala 1990. godine.

U karijeri je prosječno ubacivao 19.2 poena i imao je 9.3 asistencije po meču.

Top Komentari

user1583752673
Ne laprdaj
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi