NBA liga pokreće masovno cijepljenje igrača i stručnih štabova

Kraj koronavirusa?

NBA liga pokreće masovno cijepljenje igrača i stručnih štabova

E. Škorić
Teme:

NBA liga će postati prva američka profesionalna sportska organizacija koja će pokrenuti masovno cijepljenje igrača i svih aktera klubova protiv koronavirusa.

Velika Britanija i Kanada su prve odobrile cjepivo korporacija Pfizera i BioNTecha.

I Amerikanci čekaju kada će njihova organizacija za lijekove (FDA) odobriti cjepivo, što bi moglo značiti i kraj pandemiji koronavirusa u svijetu.

Povjerenik NBA lige Adam Silver ima plan edukacije igrača, trenera i članova stručnih štabova kako bi se objasnilo šta sadrži cjepivo i kakve su nuspojave te kada bi moglo da se krene i samo cijepljenje svih aktera lige, budući da sama NBA ima i više nego dovoljno novca da pokrije sve troškove.

NBA liga želi angažovanjem poznatih stručnjaka iz područje medicine objasniti da je cjepivo sigurno.

Inače, nova sezona NBA lige počinje 22. decembra, a klubovi se uveliko spremaju za istu. Vidjet ćemo kakav će biti odgovor i stav igrača kada je cijepljenje u pitanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi