Mašinerija iz Netsa nezaustavljiva, Nikola Jokić opet briljirao

NBA liga

Mašinerija iz Netsa nezaustavljiva, Nikola Jokić opet briljirao

E. Škorić

Tokom minule večeri odigrao je nekoliko mečeva NBA lige.

Brooklyn Netsi su savladali Miami Heat sa 128:124. Opet je trio Durant - Irving - Harden bio nezaustavljiv, unatoč tome što je centar gostiju Adebayo ubacio čak 41 poen uz pet skokova i devet asistencija.

Durant je predvodio Netse s 31 poenom, Irving je ubacio 28, a Harden 12 uz sedam skokova i 11 asistencija. Doprinos pobjedi dao je i Joe Harris s 23 poena.

Denver Nuggetsi su u Phoenixu slavili protiv Sunsa nakon produžetja sa 120:112. Nikola Jokić opet je briljirao, ubacio je 29 poena uz 22 skoka i imao je i šest asitsencija. Pratio ga je Murray sa 26 poena i sedam skokova. Crowder je bio najefikasniji kod Sunsa sa 21 poenom i sedam skokova.

Luka Dončić je ubacio 26 poena, ali je bilo nedovoljno da se izbjegne poraz od Houston Rocketsa na American Airlines Centru. Gosti su bili bolji sa 133:108, a do pobjede su ih vodili Eric Gordon sa 33 poena i DeMarcus Cousins sa 28 poena i 17 skokova.

Philadelphia je na krilima Embiida (33 poena i 14 skokova) trijumfovala u Detroitu sa 114:110, dok je Utah Jazz nadigrao Golden State sa 127:108.

Okršaj starih rivala u Chicagu pripao je Lakersima, koji su pobijedili rezultatom 101:90 uz dobro izdanje Anthonyja Davisa, koji je ubacio 37 poena. LaVine je kod Bullsa imao učinak od 21 poen i 10 skokova.

Top Komentari

Melo15
Cuj nezaustavljiva, Cavs ih dobise dva puta i ovo jedva uzeli na kraju. Kad sam vidio naslov kontao dobili 25+.
8 0
Paradajz
nezaustavljiva a Cleveland ih dva puta zaredom dobio
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi