NBA liga izvukla Kantera iz Bukurešta
Foto: EPA

Nakon što je ostao bez pasoša

NBA liga izvukla Kantera iz Bukurešta

M. Šljivak

Turski košarkaš Enes Kanter uspio je da napusti Bukurešt u večernjim satima.

Centar Oklahome je danas zadržan na aerodrdomu u glavnom gradu Rumunije, jer mu je Turska otkazala pasoš, zbog njegovih političkih stavova koji su protiv aktuelne vlasti.

Kanter je nekoliko sati zadržan u Bukureštu. Ipak, spas je stigla od strane NBA lige i američkog State Departmenta, pa je turski košarkaš otputovao za London.

"Oko pet sati Kanter je otputovao za London. Bio je na svojoj turneji u kojoj predstavljao svoju dobrotvornu organizaciju. Turska mu je međutim otkazala pasoš, zbog političkih stavova i zbog toga je zadržan u Bukureštu", prenosi New York Times.

Kanteru je zabranjen ulazak u Tursku i on tamo ne može ući u ostatku života.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi