Portland slavio u Houstonu uz još jednu dobru partiju Jusufa Nurkića

Dosta uzbuđenja na NBA parketima

Portland slavio u Houstonu uz još jednu dobru partiju Jusufa Nurkića

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su u gostima pobijedili Houston Rocketse sa 107:98, a još jednu dobru partiju pružio je i bh. reprezentativac Jusuf Nurkić.

Portland je imao prednost u ovom meču od samog početka i nije ju ispuštao do kraja utakmice, te je zasluženo upisao pobjedu.

Gosti su prvu dionicu dobili sa 33:27, dok se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 57:51 za ekipu Trail Blazersa.

I u drugom poluvremenu Portland je bio bolji. U trećoj četvrtini ovaj tim je napravio veliku prednost koju Houston nije uspio da stigne do kraja meča, te je na kraju Portland slavio sa 107:95.

Gostujući tim do pobjede vodio je sjajni simons koji je meč završio sa 32 poena, a istakao se i Damial Lillard koji je ubacio 25 poena, te je dodao još deset asistencija i tri skoka.

Što se tiče Houstona raspoložen za igru bio je Green sa 15 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Oglasi

Još jednu veoma dobru partiju odigrao je i Jusuf Nurkić koji je na parketu proveo skoro 27 poena, te je pokazao da se ove sezone nalazi u veoma dobroj formi.

Bh. košarkaš je uspio da ubaci 14 poena u sinoćnjem meču, te je dodao još pet skokova i dvije asistencije.

U odličnoj utakmici Cleveland Cavaliersi su nakon produžetka uspjeli da pobijede Dallas Maverickse sa 100:99.

Cleveland je do pobjede vodio Mitchell sa 25 poena, dok su se u ekipi Dallasa istakli Walker sa 32 i Wood sa 26 ubačenih poena. Mavericksi su bili u ovom meču bez Luke Dončića koji ima problema s povredom mišića.

Phoenix Sunsi su na svom parketu pobijedili New Orleans Pelicanse sa 118:114, dok je Oklahoma sa 115:109 bila bolja od Memphisa. Također, Milwaukee Bucksi su sa 123:97 savladali Utah Jazz.

Top Komentari

Drakula
Ko jos prati kosarku,najgluplji sport na planeti
2 11
King_Kenny
...nesto je utanjio sa skokovima skroz u zadnje vrijeme,ne prelazi 10 skokova...
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi