Murray četiri sekunde prije kraja eliminisao Lakerse, a LeBron James pokazao veliko nepoštovanje

Play-off NBA lige

Murray četiri sekunde prije kraja eliminisao Lakerse, a LeBron James pokazao veliko nepoštovanje

Edmir Škorić

U petoj utakmici prve runde play-offa Zapadne konferencije Denver Nuggetsi su sa 108:106 savladali Los Angeles Lakerse i sa 4:1 prošli u polufinale.

Lakersi su se ponadali da će u petoj utakmici izbjeći poraz i ostati u play-off seriji, ali Jamal Murray je presudio pobjedničkim košem četiri sekunde prije kraja, dok gosti nisu imali dodatni time-out i nisu stigli da odgovore.

Ovo je bila prva utakmica serije u kojoj Lakersi nisu imali dvoznamenkastu prednost, ali imali su plus devet, ali je Denver svejedno preokrenuo.

Murray je predvodio Nuggetse s 32 poena, Michael Porter Jr. zabio je 26, a Jokić je s 25 poena, čak 20 skokova te devet asistencija ostao na double-double učinku, ali imao je i sedam izgubljenih lopti. LeBron James je ubacio 30 poena uz 9 skokova i 11 asistencija. Austin Reaves je ubacio 19, a Anthony Davis 17 poena uz 15 skokova.

LeBron James je napustio teren odmah po završetku meča, iskazavši nepoštovanje prema rivalu, ne želivši da se pozdravi sa igračima Denvera i da im čestita na prolazu.

Boston Celticsi su na Istoku gostovali kod Miami Heata te su slavili sa 102:88 i tako poveli sa 3:1 u seriji. Derick White je presudio Heatu sa 38 poena, dok je Jayson Tatum ubacio 20 uz 11 skokova, a Jaylen Brown 17 poena poena. Bam Adebayo se istakao kod Miamija sa 25 poena i 17 skokova.

Oklahoma je priredila metlu za New Orleans Pelicanse, pa ih je sinoć dokrajčila pobjedom u gostima 97:89. Shai Gligeous-Alexander je ubacio 24 ponea uz 10 skokova, Jalen Williams 24 uz osam skokova, Josh Giddey i Chet Holmgren po 14 poena.

OKC sada očekuje boljeg iz meča Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks (2:2), dok će Denver Igrati protiv Minnesote Timberwolvesa u drugom polufinalu Zapada. Na Istoku još nemamo nijednog učesnika polufinala.

Top Komentari

HamzaVojvoda
druga godina zaredom bye bye lakersi pozdrav od nuggetsa i strahinje
0 1
BAJSJECAR1977
???
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti