Dva velika iznenađenja u NBA ligi, šampioni sigurni
Foto - EPA

NBA rezultati

Dva velika iznenađenja u NBA ligi, šampioni sigurni

Midhat Šljivak

Dva velika iznenađenja vidjeli smo sinoć u NBA ligi.

Prvo se desilo u Charlotteu gdje su domaću Hornetsi savladali Brooklyn Netse 106:104 i došli su do prve pobjede u sezoni.

Domaći tim je odigrao odličan meč. Iako su Kyrie Irving i Kevin Durant ubacili svoje poena, Hornetsi su na kraju uspjeli da dođu do trijumfa, te su nanijeli prvi poraz Netsima.

Gordon Hayward je sa 28 poena predvodio Hornetse do pobjede, Kevin Durant je sa druge strane ubacio poen više, a Irving je dodao 25.

Veliko iznenađenje napravili su i New York Knicksi pobjedom protiv jednog od favorita lige Milwaukee Bucksa. U MSG-u je domaći tim slavio sa uvjerljivih 130:110.

Bucksi su samo dva puta vodili u ovom meču, oba puta u prvoj dionici. U ostatku meča potpuna dominacija Knicksa koji su tako stigli do prve pobjede.

Julius Randle je briljirao sa 29 poena i 14 skokova, Elfried Payton je dodao 27, koliko je na drugoj strani imao Giannis Antetokounmpo koji je dodao i 13 skokova.

Aktuelni prvaci Los Angeles Lakersi savladali su Minnesota Timberwolvse rezultatom 127:91.

Nije u ovom meču šampion imao previše problema. Već nakon prve dionice Lakersi stvaraju plus 17 (40:23) i u nastavku su samo lagano završavali posao.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Kyle Kuzma sa 20 poena, LeBron James je dodao 18, dok je na drugoj strani Anthony Edwards ubacio 15, ali iz čak 21 šuta.

Rezultati:

Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 106:104
New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 98:95
Washington Wizards - Orlando Magic 113:120
Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 118:94
New York Knicks - Milwaukee Bucks 130:110
Chicago Bulls - Golden State Warriors 128:129
Indiana Pacers - Boston Celtics 108:107
Sacramento Kings - Phoenix Suns 100:116
Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 127:91

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti