Warriorsi ponovo nemoćni: Curry i ekipa deklasirani kod Bucksa
Foto - EPA

Težak poraz Golden Statea

Warriorsi ponovo nemoćni: Curry i ekipa deklasirani kod Bucksa

M. Šljivak

Golden State Warriorsi doživjeli su i drugi poraz u novoj NBA sezoni. Nakon poraza od Brooklyn Netsa večeras su izgubili od Milwaukee Bucksa rezultatom 138:99.

Izuzev uvodnih minuta prve dionice u kojima se igrala izjednačena košarka u ostatku meča su Bucksi dominirali. Nakon prve dionice imali su osam poena prednosti (33:25), a na poluvrijeme su otišli sa plus 10, 66:56.

U nastavku su Warriorsi potpuno razbijeni. Sve što su uspjeli gosti je da dođu na minus osam na otvaranju trećeg perioda, ali u ostatku meča nisu mogli da pogode gotovo ništa.

Prednost Bucksa je nakon trećeg perioda narasla na 24 razlike 100:76, ali igrači Milwaukeeja nisu željeli da stanu i prednost je rasla iz napada u napad i išla je i do maksimalnih 43 razlike.

Khris Middleton je predvodio domaće do pobjede sa 31 poenom, Giannis Antetokounmpo je dodaao 15 poena i 14 skokova, a sa druge strane Stephen Curry je ubacio 19 poena, a James Wiseman je dodao 18.

Bucksi su tako došli do prvog trijumfa u sezoni (1-1), dok je ovo Warriorsima drugi poraz (0-2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi