76ersi na pobjedu od prolaza, Curry na vrijeme 'poludio', Booker uništio Clipperse
Nastavljano je doigravanje u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta i sve je više uzbuđenja (Foto: EPA)

NBA doigravanje, rezultati

76ersi na pobjedu od prolaza, Curry na vrijeme 'poludio', Booker uništio Clipperse

Midhat Šljivak

Tri utakmice prve faze doigravanja u NBA ligi odigrane su protekle noći, a pobjede su upisale ekipe Philadelphia 76ersa, Golden State Warriorsa i Phoenix Sunsa.

Philadelphia 76ersi savladali su na gostovanju Brooklyn Netse rezultatom 102:97 i došli su do prednosti od 3-0 u seriji. Potrebna im je još jedna pobjeda za plasman u polufinale Istočne konferencije.

76ersi su do trijumfa stigli zahvaljujući odličnoj završnici posljednje dionice. Napravili su seriju od 8-0 u ključnim trenucima i na kraju su došli do trijumfa i to bez Jamesa Hardena koji je isključen u trećem periodu.

Tyrese Maxey je predvodio goste do trijumfa s 25 ubačenih poena. James Harden je dodao 21, dok je kod Netsa Mikal Bridges ubacio 26 koševa.

Golden State Warriorsi savladali su na svom parketu Sacramento Kingse rezultatom 114:97 i smanjili su prednost 'Kraljeva' na 2-1 u seriji.

Nezaustavljiv po goste iz glavnog grada Kalifornije bio je Stephen Curry koji je ubacio 36 poena uz 12 pogođenih šuteva iz 25 pokušaja.

Oglasi

Curryja je pratio Andrew Wiggins s 20 ubačenih poena, dok je kod Kingsa De'Aaron Fox meč okončao s 26 poena.

Phoenix Sunsi su predvođeni čudesnim Devinom Bookerom savladali kao gosti Los Angeles Clipperse 129:124 i oni sada vode s 2-1 u seriji.

Booker je pogodio gotovo sve u ovom susretu. Meč je završio s 45 poena, pa su Clippersima uzaludni bili učinci Normana Powella koji je ubacio 42 poena i Russella Westbrooka koji je utakmicu završio s 30 koševa i 10 asistencija.

Kod Sunsa je Kevin Durant dodao 28 poena, a treba svakako istaći da su Clippersi pred utakmicu ostali bez Kawhija Leonarda koji je povrijeđen.

NBA doigravanje rezultati:

Brooklyn - Philadelphia 97:102 (0-3)
Golden State - Sacramento 114:97 (1-2)
LA Clippers - Phoenix 124:129 (1-2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi