NBA: Nema treninga barem do 8. maja

Saopštenje najjače košarkaške lige svijeta

NBA: Nema treninga barem do 8. maja

Iako su tokom vikenda iz SAD-a stigle špekulacije da bi NBA liga mogla dozvoliti individualne treninge i otvoriti košarkaške dvorane, to se neće desiti.

Takvi planovi su navodno doživjeli "težak udarac", prije svega jer su neki timovi izrazioli zabrinutost i žele prvo vidjeti kakvi će efekti smanjivanja restrikcija biti na gradove i regije.

NBA liga je danas izdala zvanično saopštenje u kojem se poručuje da neće ciljati na datum raniji od 8. maja za dopuštanje ograničenih individualnih treninga u gradovima sa blažim restrikcijama i onima koji nisu teško pogođeni panedmijom.

Jedan od njih je trebala biti i Atlanta, ali su se upravo Hawksi "poubinili" i tražili još vremena da se situacija procijeni.

Dakle, jedno je sigurno, NBA košarkaši neće početi sa individualnim treninzima u dvoranama u petak, kako se to do večeras vjerovalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi