Nurkić i društvo blizu "metle", Dončić donio vodstvo Dallasu

NBA play-off

Nurkić i društvo blizu "metle", Dončić donio vodstvo Dallasu

Haris Zilić

Odigrane su dvije utakmice NBA play-offa u noći sa petka na subotu, a Phoenix Sunsi su blizu eliminacije i to bi mogla biti popularna "metla".

Nurkić i društvo su sinoć poraženi od Minensota Timberwolvesa rezultatom 126:109 i tako je Minnesota povela sa 3:0 u seriji.

Dakle, još jedna pobjeda nedostaje Timberwolvesima da se plasiraju u konferencijsko polufinale.

U sinoćnjem duelu Minnesotu je do trijumfa predvodio fenomenalni Edwrads sa 36 poena, devet skokova i pet asistencija, double-double učinak je imao Gobert sa 19 poena i 14 skokova.

Kod Sunsa Beal je imao dobru rolu sa 28 poena, četiri skoka i četiri asistencije, a Durant je dodao 25 poena.

Nastupila su i dva bh. reprezentativca. Jusuf Nurkić je u dresu Sunsa na parketu proveo 26 minuta i imao skroman učinak od tri poena, sedam skokova i jedne asistencije, dok je kod Minnesota Luka Garza bio u rosteru, ali je na parketu proveo manje od minute bez učinka.

Oglasi

U drugom meču večeri, Dallas Mavericski savladali su Los Angeles Clipperse rezultatom 101:90 i poveli sa 2:1 u play-off seriji četvrtfinalne serije na zapadu.

Kada igra Luka Dončić, igraju u Mavericksi. Slovenac je sinoć odigrao još jedna odličan meč, ubacio je 22 poena, dodao deset skokova i devet asistencije, pratio ga je Irving sa 21 poenom.

Kod LA Clippersa Harden je bio prvo ime sa učinkom od 21 poen, dva skoka i pet asistencija, a 21 poen i šest skokova je Powell, dok je Ivica Zubac također imao zapaženu rolu od 19 poena i osam skokova.

NBA, play off serija zapadne konferencije, treće utakmice:

Dallas Mavericks - Los Anglese Clippers 101:90 (18:23, 36:18, 24:26, 23:23)

Phoenix Suns - Minesota Timberwolves 109:126 (32:24, 21:25, 20:36, 36:31)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi