Svaka čast Nikoli Jokiću, ali Luka Dončić nije s ove planete: Izveo potez koji je zaludio Amerikance

Poslao Brooksa "na klizanje"

Svaka čast Nikoli Jokiću, ali Luka Dončić nije s ove planete: Izveo potez koji je zaludio Amerikance

Endin Čaušević

Dallas Mavericski su sinoć u nevjerovatnoj utakmici nakon produžetka pobijedili Houston Rocketse sa 147:136, a ponovo je glavna tema američke javnosti Luka Dončić koji je još jednom demonstrirao o kakvom čarobnjaku se radi.

Dallas i Houston odigrali su jednu od najboljih utakmica koje smo vidjeli u NBA ligi u posljednje vrijeme, a iako su Rocketsi bili nadomak pobjede na kraju je Dallas uspio da slavi.

Gosti su tokom cijele utakmice imali prednost na svojoj strani, te iako su Dončić i Kyrie Irving bili itekako raspoloženi za igru činilo se da bi Houstom mogao da dođe do pobjedu u Dallasu.

No, to se nije desilo, a najviše zbog činjenice da je Dante Exum u zadnjoj sekundi regularnog dijela utakmice pogodio trojku koja je odvela meč u produžetak, a tu je Dallas uspio da preokrene stvari u svoju korist.

Na kraju Dallas je uspio da slavi sa 147:136, a nakon regularnog dijela utakmice rezultat na semaforu bio je 129:129, te sigurno da ni košarkaši Houstona ne mogu da vjeruju kako su ostali bez pobjede.

Oglasi

Sinoć je najefikasniji na parketu bio Irving koji je zabio čak 48 poena, a pored toga dodao je još sedam skokova i dvije asistencije.

Međutim, i pored toga priča dana ponovo je nevjerovatni Dončić koji igra u životnoj formi i sve je bliži tome da bude MVP regularnog dijela sezone. Slovenac je odigrao još jedan meč za pamćenje i pokazao svoju snagu.

Dončić je sinoć bio na korak od triple-double učinka jer je meč završio sa 37 poena, 12 asistencija i devet skokova, te je vodio Dallas do velikog preokreta u finišu utakmice.

No, jedan potez posebno se izdvojio i bez dileme je obilježio meč. U centru pažnje našao se upravo Dončić, ali i Dillon Brooks koji je bio najbolji pojedinac u ekipi Houstona.

Dončić je tokom jednog napada nevjerovatnom varkom tijele poslao Brooksa "na klizanje" jer je u potpunosti izgubio ravnotežu, a Slovenac je potom zabio trojku za oduševljenje navijača i s osmijehom se vratio u odbranu.

Tu akciju gledali smo u trećoj četvrtini, te je fantastičnim driblingom Dončić uspio da digne publiku u dvorani na noge i pokaže još jednom svima o kakvom majstoru košarke je riječ.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi