Novi double-double učinak Nurkića u dresu Sunsa
FOTO: EPA

Uzbuđenja na NBA parketima

Novi double-double učinak Nurkića u dresu Sunsa

Haris Zilić

U noći sa utorka na srijedu po centralnoevropskom vremenu odigrana su tri duela NBA lige i nije neodstajalo uzbuđenja.

Drama je viđena u meču Phoenix Sunsa i San Antonio Spursa, a nakon velike borbe na kraju je slavila ekipa San Antonia rezultatom 115:114.

Spurse je do trijumfa predvodio Johnson sa 27 poena, tri skoka i četiri asistencije, Vassell je imao učinak od 18 poena, šest skokova i šet asistencija.

Kod Sunsa najbolji pojedinac je bio Durant sa 26 poena, dva skoka i sedam asistencija.

Naš Jusuf Nurkić je ostvario još jedan double-double u dresu Sunsa, susret je završio sa 12 poena i 12 skokova, dodao je i četiri asistencije.

New York Knicksi su sa 109:91 bili bolji od Cleveland Cavaliersa.

Oglasi

Tim iz New Yorka je do pobjede vodio Brunsons sa 19 poena, pet skokova i dvije asistencije, dok je do Clevelanda prvo ime bio Mitchell sa 26 poena, tri skoka i tri asistencije.

Los Angeles Clippersi bili su bolji od Orlando Magica rezultatom 118:102.

U pobjendičkom timu izdvojio se Geroge sa 27 poena, sedam skokova i sedam asistencije, dok je kod Mađioničara najbolji bio Banchero sa 15 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

NBA, rezultati:

Cleveland Cavaliers - New York Knicks 91:109

Phoenix Suns - San Antonio Spurs 114:115

Los Angeles Clippers - Orlando Magic 118:102

Top Komentari

Marro
odličan Nurkić ima ove sezone da daje po 30 koševa samo još da se uigra
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi