Lakersima derbi protiv Sunsa, ni sjajni Durant nije pomogao Nurkićevoj novoj ekipi

NBA liga

Lakersima derbi protiv Sunsa, ni sjajni Durant nije pomogao Nurkićevoj novoj ekipi

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić je imao uspješan debi u Phoenix Sunsima, pošto je sa double-double učinkom i poenima za pobjedu blistao protiv Golden State Warriorsima, ali on i saigrači doživjeli su poraz u derbiju protiv Los Angeles Lakersa.

Lakersi su slavili sa 100:95. Oni su pred domaćom publikom povelči sa 7:0, no kraj prve dionice kao iz snova za Sunse, koji prave dvocifrenu prednost i na prvu dvominutnu pauzu odlaze sa prednošću 30:12.

Tokom druge četvrtine Lakersi prelaze ponovo u vodstvo, no Sunsi i na veliki odmor odlaze kao lideri, bilo je 52:48 za goste iz Phoenixa.

Kompletnu treću četvrtinu Sunsi su vodili, a u posljednjih 12 minuta ulaze sa +12, pošto je na semaforu bilo 72:84. Lakersi se vraćaju, preuzimaju vodstvo, a u dramatičnoj završnici ipak dolaze do trijumfa rezultatom 100:95.

Anthony Davis je bio kreator njihove pobjede sa 30 poena i 12 skokova, a LeBron James je ubacio 21 poen uz osam skokoa i devet asistencija. Kevin Durant je ubacio čak 39 poena i imao 11 skokova, Eric Gordon pratio ga je sa 15 poena. Jusuf Nurkić je imao tek četiri poena za 28 minuta igre, ali i devet skokova te tri asistencije.

Još jedan derbi odigran je protekle večeri u NBA ligi. Aktuelni prvaci Milwaukee Bucksi su sa 118:117 slavili nad Philadelphia Sixersima.

Bivši Nurkićev saigrač Damian Lillard ubacio je 39 poena za pobjedu svoje ekipe i dodao osam skokova te četiri asistencije. Giannis Antentokounmpo je imao učinak od 23 poena i 13 skokova. Brook Lopez je završio sa 13, a Bobby Portis sa 10 poena.

Tob Maxey je sa 31 poenom bio najefikasniji član Sixersa, dok je K.J. Oubre ubacio 27, a Joel Embiid 24 poena uz sedam skokova i šest asistencija. Zbog "ličnih razloga" James Harden nije bio u rosteru gostiju.

Top Komentari

rauber_bh
Aktuelni prvaci Milwaukee Bucksi????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi