Trae Young vratio Hawkse u život, Sunsi i Bucksi poveli u seriji
Foto - EPA

NBA doigravanje

Trae Young vratio Hawkse u život, Sunsi i Bucksi poveli u seriji

M. Šljivak

Još jedna sjajna noć viđena je na NBA parketima, a do pobjeda u trećim utakmicama doigravanja stigle su ekipe Atlanta Hawksa, Milwaukee Bucksa i Phoenix Sunsa.

Atlanta Hawksi na svom su parketu pobijedili Miami Heat sa 111:110 i spasili su ovu seriju jer je Heat bio na korak od velikih 3-0.

Junak trijumfa Atlante je Trae Young koji je na četiri sekunde prije kraja pogodio za vodstvo svog tima, da bi potom Jimmy Butler promašio šut za pobjedu Heata.

Heat je ispustio veliku prednost u ovom meču. Imali su gosti iz Miamija 14 poena prednosti u posljednjoj dionici, ali na krilima sjajnih navijača Hawksi su uspjeli da okrenu meč na svoju stranu i da dođu do pobjede i smanjenja vodstva Miamija na 2-1 u seriji.

Trae Young je predvodio Hawkse s 24 poena u ovom meču, dodao je i osam asistencija, a pratili su ga Bogdanović s 18 i Hunter sa 17 poena. Kod Heata Tyler Herro je ubacio 24 poena, a po 20 su dodali Butler i Strus.

Milwaukee Bucksi su dominantno slavili u Chicagu kod Bullsa 101:81 i došli su do 2-1 u seriji.

Oglasi

Aktuelni NBA prvaci su dominirali od samog početka ovog meča i na kraju su lagano došli do drugog trijumfa u ovoj seriji.

Do njega ih je vodio Greyson Allen s 22 koša, dok je kod Bullsa najefikasniji bio Nikola Vučević s 19 poena.

Uzbudljivo je bilo i u New Orleansu gdje su Phoenix Sunsi savladali Pelicanse 114:111 za vodstvo od 2-1 u seriji.

Tokom ovog meča viđena je prava rezultatska klackalica. Obje ekipe su imale svoje periode igre u kojima su bili bolji, ali na kraju je Phoenix imao više koncentracije u ključnim trenucima i došao je do pobjede.

Sunse je do trijumfa vodio DeAndre Ayton s 28 poena i 17 skokova, Chris Paul je imao također 28 poena uz 13 asistencija, dok su drugoj strani brljirali Ingram s 34 i McCollum s 30 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi