Ni Luka Dončić ne pomaže: Golden State Warriorsi u velikom finalu

Lakše od očekivanog

Ni Luka Dončić ne pomaže: Golden State Warriorsi u velikom finalu

E. Škorić

Golden State Warriorsi izborili su veliko finale NBA lige.

Warriorsi su pobijedili Dallas Mavericske sa 120:110 i sa ukupni skorom 4:1 slavili u finalu Zapadne konferencije, pa će po šesti put u posljednjih osam godina igrati veliko finale.

Prvu dionicu domaća ekipa dobila je sa 28:23, a tokom druge dolaze do velikih plus 17, što im je u nastavku omogućilo lagodniju igru.

Tek krajem treće četvrtine gosti uspijevaju da dođu na "samo" osam poena zaostatka, no više od toga nisu mogli.

Kyle Thompson ubacio je 32 poena i bio je najefikasniji kod Golden Statea, dok je Andrew Wiggins ubacio 18, a Green 17 poena. Poole je dodao 16, Steph Curry 15 poena.

Na drugoj strani je Luka Dončić ubacio 28 poena no uz jako loš procenat šuta iz igre. Dindiwie je ubacio 26 poena.

U velikom finalu Warriorsi će igrati protiv Miamija ili Bostona. U tom finalu Istola Celticsi sada vode 3:2 i na domaćem terenu večeras mogu da izbore plasman u finale.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi