Cleveland i Dallas poravnali u polufinalnoj seriji
(AP Photo/Kyle Phillips)

NBA play-off

Cleveland i Dallas poravnali u polufinalnoj seriji

Haris Zilić

Kako se NBA play-off bliži finišu sve više je uzbuđenja, a sinoć su odigrane druge utakmice polufinalne serije u kojima su Cleveland Cavaliersi i Dallas Mavericksi stigli do izjednačenja u seriji.

Cleveland Cavaliersi su razbili Boston Celticse sa 118:94, odigrali sjajan meč i poravnali seriju u polufinalu istoka na 1:1 pred dva meča na svom parketu.

Vjerovatno su Cavaliersi sinoć odigrali i utakmicu sezone protiv najbolje ekiep na istoku u regularnom djelu.

Pobjednički tim predvodio je Mitchell sa 29 poena, sedam skokova i osam asistencija, Mobley je imao double-double učinak od 21 poena i deset skokova.

Izjednačenje na 1:1 vidjeli smo i na zapadu u duelu Oklahoma City Thunudera i Dallas Mavericksa.

Dallas je slavio sa 119:100 i stigao do poravnanja pred mečeve na domaćem parketu.

Oglasi

Maverickse je do trijumfa vodio Dončić sa 29 poena i deset skokova, dodao je i sedam asistencije, a odličan je bio i Washington sa 29 poena i 11 skokova.

U redovima Oklahoma prema običaju nezaustavljiv je bio Gligeous-Alexander sa 33 poena, 12 skokova i osam asistencija, Williams je dodao 20 poena.

NBA play-off, polufinale, druge utakmice:

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 94:118 (24:30, 30:24, 24:36, 16:28)

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 110:119 (32:36, 30:32, 27:31, 21:20)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi