NBA reagirala na odluku Mavericksa: Himna će se izvoditi u dvoranama širom lige
Foto: EPA

Mike Bass, šef komunikacijskog odjela NBA lige bio je sasvim jasan.

NBA reagirala na odluku Mavericksa: Himna će se izvoditi u dvoranama širom lige

Teme:

Jučerašnja objava Marc Cubana kako se na utakmicama Dallas Mavericksa više neće intonirati američka himna naišla je na reakciju samog čelništva NBA lige.

Iz sjedišta lige poručili su kako će se tradicija intoniranja američke himne u NBA dvoranama nastaviti uz 'poštivanje mjera o držanju preporučenog rastojanja i socijalne distance'.

Šef odjela za komunikacije NBA lige Mike Bass u izjavi je izrazio zabrinutost zbog jučerašnje objave Mavericksa koja dovodi u pitanje pravilo o izvođenju američke himne u dvoranama. 

"Budući da su NBA timovi u procesu vraćanja navijača natrag u dvorane, svi timovi će morati intonirati himnu u dvoranama u skladu s dugogodišnjim stavom i politikom NBA lige" - kratak i izravan bio je Bass.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi