Novi prsten namijenjen NBA prvacima izgleda čudesno te je najskuplji u povijesti NBA lige
Foto: EPA

Dodijeljeni noćas uoči utakmice Clippersa i Lakersa

Novi prsten namijenjen NBA prvacima izgleda čudesno te je najskuplji u povijesti NBA lige

Sinoć je počela nova NBA sezona, a kako je to tradicija u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, prošlosezonski prvaci Los Angeles Lakersi dobili su šampionsko prstenje prije prve utakmice u sezoni.

Nekoliko sati prije utakmice Lakersa i Clippersa otkriveno je i kako će prstenje izgledati, a radi se o najskupljim NBA prstenima u povijesti. Dizajner prstenova Jason Arasheben nije otkrio tačnu cijenu, već je jedino dodao kako je prsten jednostavno -  neprocjenjiv.

Ima 16.45 karata, a od svih detalja na njemu možda je najupečatljivije to što se gornji dio prstena može skinuti pa se u unutarnjem dijelu prstena nalaze dresovi svih umirovljenih igrača Lakersa pod krovom Staples Centra, s posebnim naglaskom na preminulog Kobea Bryanta.

Arasheben je dizajnirao i posljednja dva šampionska prstena Lakersa iz 2009. i 2010., ali je za to imao barem četiri mjeseca. Zbog pandemije sada je sve morao osmisliti i završiti u mjesec dana, a bez tima ljudi koji su radili i po noći ovaj sjajni dizajner to ne bi uspio.

Kako izgledaju novi nba prstenovi, prosudite sami.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti