Novi triple-double Westbrooka, Dončić bolji od Irvinga i Duranta

NBA liga

Novi triple-double Westbrooka, Dončić bolji od Irvinga i Duranta

E. Škorić

Protekle večeri odigrano je nekoliko mečeva NBA lige.

U jednom od zanimljivijih duela večeri Dallas Mavericksi su sa 113:109 pobijedili Brooklyn Netse. Luka Dončić bio je uspješniji od Kyriea Irvinga i Kevina Duranta.

Slovenac je sa 24 poena, 10 skokva i osam asistencija predvodio Maverickse do još jedne važne pobjede, dok je Irving na drugoj strani ubacio čak 45 poena, a Durant 20 uz devet skokova. Hardaway je, uz Dončića, bio najbolji kod domaćina sa 23 poena.

Steph Curry je odigrao još jednu briljantnu partiju, ubacivši 34 poena za Golden State Warriorse u trijumfu nad Oklahomom (118:97). Pored njega, Mulder je ubacio 25 poena. Jerome predvodio goste s 23 poena.

U Staples Centru gradski derbi odigrali su Los Angeles Clippersi i Los Angeles Lakersi. Slavili su Clippersi sa 118:94. Kuzma sa 25 poena bio je nedovoljan Lakersima, dok je George ubacio 24 za pobjednički tim, a Kawhi Leonard 15 uz osam skokova i šest asistencija.

Efikasan meč odigrali su Indiana Pacersi i Atlanta Hawksi. Bilo je 133:126 za domaću momčad, koja je slavila na krilima LeVerta (31p, 12a) i Sabonisa (30p, 8s, 9a). Young je kod Hawksa ubacio 30 poena, a Bogdanović 25 uz sedam skokova.

Washington Wizardsi su nakon produžetaka u Tampi pobijedili Toronto Raptorse. Nakon 115:115 u regularnom dijelu meča, u produžetku 131:129 za Čarobnjake. Beal najefikasniji sa 28 poena, ali je opet triple-double uhvatio Russell Westbrook. Imao je 13 poena i po 17 skokova i asistencija. Siakam je briljirao sa 44 poena i 11 skokova te sedam asistencija, ali to Raptorsima nije bilo dovoljno za trijumf.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi