Veliko iznenađenje u NBA doigravanju
Jimmy Butler je u pet utakmica pokazao kakva je klasa od košarkaša i eliminisao je najbolji tim lige (Foto: NBA)

Heat eliminisao Buckse

Veliko iznenađenje u NBA doigravanju

Midhat Šljivak

Košarkaši Miami Heata i New York Knicksa plasirali su se u polufinale Istočne konferencije dok se nastavljaju serije na Zapadu u duelima Memphis Griezzliesa protiv Los Angeles Lakersa i Sacramento Kingsa protiv Golden State Warriorsa.

Miami Heat napravio je veliko iznenađenje u prvom krugu doigravanja Istočne konferencije. Jimmy Butler ponovo je uništio jednog od favorita za osvajanje prstena Milwaukee Buckse i njegov Miami Heat je prošao u polufinale s ukupnih 4-1 u seriji.

Protekle noći Heat je slavio na gostovanju. Nakon produžetka je bilo 128:126, a ponovo je Butler održao istinsku školu košarke svojim protivnicima.

On je meč završio s 42 ubačena poena, uhvatio je osam skokova i dodao četiri lopte te je odveo Heat do velikog iznenađenja i eliminacije tima koji je u regularnom dijelu sezone imao najbolji omjer u ligi.

Nedovoljan Bucksima u posljednjem meču serije bio je Giannis Antetokounmpo koji je imao 38 poena i 20 skokova, te Khris Middleton s 33 ubačena poena.

Prolaz dalje ostvarili su i New York Knicksi. Gostujućom pobjedom od 106:95 protiv Cleveland Cavaliersa idu u polufinale s ukupnih 4-1 i igrat će protiv Miami Heata.

Oglasi

Jalen Brunson s 23 i RJ Barrett s 21 poenom odveli su Knickse do trijumfa u Clevelandu, dok je s druge strane Donovan Mitchell ubacio 28.

Memphis Grizzliesi su pobijedili na svom parketu Los Angeles Lakerse 116:99 i izbjegli su eliminaciju. Sada je 3-2 u seriji za tim iz Los Angelesa.

Desmond Bane je izrešetao Lakerse s 33 poena i 10 skokova, a odličnu noć imao je i Ja Morant s 31 poenom i 10 skokova. Anthony Davis je kod Lakersa ubacio 31 poen i imao je 19 uhvaćenih lopti.

Golden State Warriorsi su kao gosti savladali Sacramento Kingse 123:116 i na korak su od prolaza u polufinale Zapada i imaju prednost od 3-2 u seriji.

Stephen Curry s 31 i Klay Thompson s 25 predvodili su Warriorse u ovom meču, a De'Aaron Fox je na drugoj strani ubacio 24.

NBA rezultati:

Cleveland - New York Knicks 95:106 (1-4)
Memphis LA Lakers 116:99 (2-3)
Milwaukee - Miami 126:128pp (1-4)
Sacramento - Golden State 116:123 (2-3)

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Neznalicama u REDAKCIJI, sve je IZNENAĐENJE..
0 0
user1582456981
To uopste nije iznenadjenje jee Majami je bolja ekipa i znaju igrati plaay off... Eric Spolstra je najbolji trener u ligi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi