Krvavi sport na košarkaškom parketu: Odavno nije viđen podliji udarac od ovog
Nevjerovatne scene na parketu u američkoj NCAA ligi. Potpuni haos je nastao

Nevjerovatne scene

Krvavi sport na košarkaškom parketu: Odavno nije viđen podliji udarac od ovog

M. Šljivak

Košarkaška utakmica između univerziteta Southern Illinois i Tennessee at Martin obilježena je brutalnom tučom između košarkaša ovih timova. Viđen je i jedan od najprljavijih udaraca u ovom sportu.

Univerzitetska utakmica u Sjedinjenim Američkim Državama između Southern Illinoisa i UT Martina donijela je brutalan obračun košarkaša i jedan jako prgav potez.

Krilni igrač UT Martina Rifen Miguel bio je nešto žešći u duelu s protivničkim igračem DeeJuanom Pruittom i ovaj mu na kraju nije ostao dužan.

Miguel držao glavu pognutom i podigao je ruke gurajući tijelom Pruitta koji je želio da mu kaže nešto u lice nakon udarca kojeg je dobio pod košem.

Pruitt nije želio da trpi ovakav bezobrazluk protivnika. Pukao mu je film. Žestoko je udario Miguela i potom je nastao pravi haos.

Miguel je krenuo da se obračuna s udaračem. Njegovo tijelo poprilično je glomazno i gotovo niko nije mogao da ga zaustavi.

Oglasi

U kompletnu ludnicu su uletjeli i ostali igrači. Došlo je do naguravanja, palo je dosta psovki i teških riječi, no na kraju se sve ipak smirilo.

Trojica košarkaša su isključena s utakmice. Pored Pruitta i Miguela zaplatio je još jedan košarkaš UT Martina. Jalen Myers je pokušao udariti Pruitta, ali srećom nije uspio.

Treba istaći da je Miguel raskrvaren od žestokog udarca. Prekid je trajao 10-ak minuta dok se igrači nisu smirili.

Žestoke kazne čekaju učesnike tuče. Oni će vjerovatno dobiti suspenziju i vidjet ćemo hoće li zaigrati ove sezone.

Pogledajte ovu zaista bezobraznu tuču s obje strane.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi