Ne bježimo od uloge favorita

Dragan Bajić, trener Igokee za SportSport.ba

Ne bježimo od uloge favorita

Košarkaško prvenstvo BiH dugo nije bilo zanimljivije. Nekoliko ekipa s punim pravom pretenduje na sam vrh, koji donosi i (finansijski) veoma unosno takmičenje u regionalnoj ligi. Igokea je jedan od favorita.

Igokea iz Aleksandrovca, nakon nekoliko sezona izbivanja iz vrha bh. košarke, ove je godine odlučila „naplatiti račune“. Aleksandrovčani su doslovno protutnjali Ligom 13, te, uz branioca naslova najboljeg u državi Bosna ASA BHT, važe za jednog od najvećih favorita.

Dragan Bajić sa klupe vodi ambiciozne Aleksandrovčane, koji bi sve osim plasmana u finale košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine ove sezone smatrali neuspjehom.

SportSport.ba: Kakvi su ciljevi Igokee Partizan ove sezone u domaćem takmičenju?

-    Pa, uprava kluba postavila je pred nas ciljeve još uoči početka sezone. Prvi nam je cilj naredne sezone izboriti mjesto koje vodi u regionalnu NLB ligu, što znači da moramo biti barem drugi u državi. Naravno, ne odustajemo ni od titule prvaka Bosne i Hercegovine i sve što ostvarimo ispod ovih zacrtanih ciljeva smatraće se neuspjehom“.

SportSport.ba: S obzirom na dosadašnje nastupe Igokee ove sezone, može se reći da ste jedan od favorita prvenstva. Prihvatate li ulogu favorita?

-    Ne bježimo od toga da smo jedni od favorita, ali ne treba se zavaravati i misliti kako će se do titule lako doći. Naprotiv! U BiH ima nekoliko veoma jakih i kvalitetnih klubova i sasvim je sigurno da će se za svaku pobjedu trebati propisno namučiti“.

SportSport.ba: Koga vidite kao najveće konkurente u pohodu na titulu?

-    U prvom redu bih istakao Bosna ASA BH Telecom kao najveće konkurente za naslov. Sarajlije imaju veoma dobar sastav, sa nekoliko vrhunskih igrača, a kroz ovu sezonu igranja u NLB ligi stekli su veliki broj jakih utakmica u nogama, što u Ligi 8 može biti od presudnog značaja. Osim Bosne, nikako se ne smije zaboraviti i uvijek neugodni Široki, koji se pojačao uoči Lige 8, a tu je i Zrinjski, koji na okupu ima veoma kvalitetnu i iskusnu ekipu. Krug favorita bih zatvorio sa Sloboda Ditom, koja je godinama, ne bez razloga, u samom vrhu bh. klupske košarke“.

SportSport.ba: Vaša se ekipa izuzetno pojačala ove sezone. Kako su se novi igrači navikli na vaš sistem rada?

- Tačno je da smo doveli nekoliko zvučnih pojačanja, a o njihovoj adaptaciji na naš stil igre dovoljno govore naši rezultati. Posebno bih tu izdvojio sjajnog Terrela Castlea, čije je kvalitete suvišno komentarisati i čiji je dolazak u Aleksandrovac od ogromnog značaja za ekipu“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.