"Ne želimo biti domaćinska ekipa"

HŠK Zrinjski sutra protiv Vršca

"Ne želimo biti domaćinska ekipa"

Pred košarkašima Zrinjskog je teško gostovanje kod ekipe Vršca u okviru 7.kola ABA Lige 2. Utakmica se igra u srijedu od 18 sati, a uoči susreta medijima su se obratili trener Hrvoje Vlašić te igrač Marko Šutalo i Aleksandar Sokolović. 

"Momčad Vršca krenula je jako dobro, ali je u zadnje vrijeme nanizala nekoliko poraza, međutim to ne znači apsolutno ništa. Riječ je o dobroj ekipi, jednoj momčadi izrazito skakačkoj i agresivnoj. Moramo ući sa maksimalnom agresivnošću od početka da bi se mogli sa njima nositi do kraja utakmice. Neće nam biti nimalo lako, domaćini su favoriti, ali ćemo dati sve o sebe", kazao je Vlašić..

"Očekuje nas jedna visoko energetska utakmica jer poznato je da njihov trener Đokić forsira takvu igru sa što više brzih napada. To je mlada ekipa sa iskusnim Simeunovićem i Kutlešićem koji su igrali prvu ABA Ligu koji su sa svojim iskustvom nosioci ekipe, te na njih treba najviše obratiti pažnju. Smatram da i mi imamo naše kvaliteta što pokazujemo u domaćoj ligi, povezali smo sve pobjede od početka i po meni trebamo da idemo hrabro i da vjerujemo u nas", riječi su Šutala.

"Očekuje nas teška utakmica, prije svega trebamo da zaustavimo njihov defanzivni skok, oni igraju dosta agresivno, ako uspijemo da iskontroliramo taj segment igre mislim da možemo da ostvarimo prvu pobjedu u gostima ABA Lige 2 jer već dobivamo epitet domaće ekipe, a to ne bih voljeli", iskren je Sokolović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi