Nekadašnji drugi pik drafta karijeru nastavlja u Japanu
Foto: EPA

Potpisao za drugoligaša

Nekadašnji drugi pik drafta karijeru nastavlja u Japanu

Midhat Šljivak

Nekadašnji drugi pik NBA drafta Hasheem Thabeet (30) karijeru će nastaviti u Japanu.

Centar iz Tanzanije koji je 2009. godine izabran kao drugi pik drafta od strane Memphis Grizzliesa kao nova velika stvar NBA lige, potpisao je ugovor s ekipom Yokohama B-Corsairs, koja se takmiči u japanskoj drugoj ligi.

Thabeet je kao velika zvijezda univerziteta Connecticut stigao u NBA ligu. Međutim, usprkos visini od 221 centimetar nije uspio izrasti u dominantnog igrača i tokom karijere je imao mizernu minutažu, ali i statistike.

Igrao je za Memphis, Houston, Portland i Oklahomu, te nekoliko timova u Razvojnoj ligi (NBDL). Međutim, nigdje se nije dokazao, pa je NBA karijeru završio sa prosjekom od 2.2 poena i 2.7 skokova u 224 nastupa u najjačoj ligi svijeta.

Protekle tri godine imao je bezuspješne pokušaje povratka na NBA parkete, ali na kraju se morao zadovoljiti NBDL ligom, a sada odlazi u Japan gdje bi se konačno mogao skrasiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti