Nema krize u NBA ligi: Unatoč koroni vrijednost franšiza i dalje raste
Foto: EPA

Knicksi najskuplja franšiza NBA lige

Nema krize u NBA ligi: Unatoč koroni vrijednost franšiza i dalje raste

Teme:

Svijet sporta u proteklih je godinu dana prolazio a i dalje prolazi kroz teške trenutke. 

Nemali broj sportskih kolektiva se ugasio, neki su u velikim krizama, a neki su bili primorani drastično rezati plaće igračima te kompletne troškove poslovanja. Krize, ipak, u NBA ligi - nema.

Iako dvorane zjape prazne u proteklih godinu dana ukupna vrijednost NBA franšiza je rasla. I dalje su na vrhu najvrijednijih klubova New York Knicksi koji su u posljednjih 12 mjeseci zabilježili porast vrijednosti za 9% te sada koštaju okruglih pet milijardi dolara. Inače, ukupna vrijednost svih timova je porasla za oko 4% što je pravo poslovno čudo u vrijeme pandemije. Nijedan od 30 timova nije zabilježio pad vrijednosti, dapače. Čak 24 tima su povećali vrijednost svojih akcija a Oklahoma City Thunder, Atlanta Hawks, Charlotte Hornets, Detroit Pistons, New Orleans Pelicans i Memphis Grizzlies vrijede isto kao i prije godinu dana. 

Ispod Knicksa nalaze se Golden State Warriorsi koji vrijede 4,7 milijardi i Lakersi koji su procijenjeni na 4,5 milijardi dolara. Najjeftinije franšize lige su Minnesotta Timberwolvesi s 1,4 milijarde, New Orleans Pelicansi 1,35 milijardi te Memphis Grizzliesi koji vrijede 'samo' 1,3 milijarde dolara. 

Top Komentari

DamirT
Knkcksi najvrijednija,a najlosija fransiza
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi