Nenad Marković ima novi agnažman: Klub ga je i zvanično predstavio

Vraća se u Italiju

Nenad Marković ima novi agnažman: Klub ga je i zvanično predstavio

Haris Zilić

Legenda bh. košarke Nenad Marković pronašao je novi trenerski angažman i do ljeta 2025. godine gledat ćemo ga u najjačoj italijanskoj košarci. Marković je postao novi trener Dinamo Sassarija ekipe koja je u historiji osvajala i titulu prvaka Italije.

Naš stručnjak u Sassari dolazi iz francuskog Dijona kojeg je nedavno napustio, a u kojem je imao zapaženih rezultata.

Kao igrač Marković je na početku svoje bogate internacionalne karijere boravio u Italiji, nosio je dres Stefanelija iz Trsta.

Dakle za popularnog Nenu ovo će biti povratak u italijansku košarku nakon tri decenije, ali sada dolazi kao trener.

U trenerskoj karijeri koja traje od 2007. godine Marković je radio u Bosni i Hercegovini, Grčkoj, Turskoj, Španiji, Francuskoj.

Oglasi

Između ostalih trenirao je Bosnu, Panionios, KAOD, Trabzonspor, Karsiyaku, Tenerife, Gaziantep i pomeuti Dijon.

Na početku svoje trenerske karijere Nenad Marković je bio i selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Što se tiče njegovog novog kluba Dinamo Sassarija oni trenutno na 12. pozicji u italijanskoj Lega A s omjerom 7-10 nakon 17 odigranih kola, a cilj tima do kraja sezone je plasman među osam što donosi play-off utakmice za prvaka Italije.

Marković će za vikend imati najteži mogući debi jer Sassari u nedjelju 28. januara gostuje euroligašu ekipi Armani Milana.

Dinamo Sassari je 2015. godine osvojio historijsku i jedinu titulu prvaka Italije, 2019. godine osvojili su FIBA Europe Cup, a 2014. i 2015. godine osvajali su Kup Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi